Módszer

Mit is csinálunk?

A hagyományos nyelvoktatás során mindenki tanul szavakat, nyelvtant, miközben a szabad, természetes beszéd mégis problémát szokott jelenteni.

Sokan járnak úgy, hogy sokéves iskolai angol tanulás után külföldre kerülnek, ahol mindenki lazán, folyékonyan beszél, és a nyelvi akadály miatt kívülrekednek. Vannak olyanok is, akik emiatt kénytelenek a munkát feladni, hazajönni, vagy csak egyszerűen feszültekké, boldogtalanokká válnak, és így töltik napjaikat. Ez ráadásul nem csak külföldön lehet probléma, hanem minden olyan helyzetben, ahol angolul kell beszélni, és ez a jelenség egy életen keresztül végigkísérheti az embert.

Pedig mi más is lehetne a célja annak a sok energiának, amit a nyelvtanulásba fektetünk, mint az, hogy lazán, természetesen tudjunk beszélni, “dumálni”, és boldognak lenni angol nyelvi környezetben.

Nálunk eredeti amerikai anyanyelvű tanárokkal beszélgethetsz, kommunikálhatsz – speciális módszerrel reprodukáljuk az anyanyelvi környezetet. Amerikai stílusban, lazán – és mindent átbeszélünk. Ennél gyorsabban nem lehet nyelvet, beszédet tanulni.

Mi nem tanítunk nyelvtant, sőt, hagyományos értelemben nem is oktatunk – ezért a hangulat nálunk mindig nagyon jó. Mivel angol nyelvtant szinte mindenki tanult már az iskolában, ezért ez nem a mi feladatunk. Szem előtt tartjuk, hogy gyerekkorunkban sem tanultunk nyelvtant, csupán beszédet, mégis, tökéletesen megtanultuk az anyanyelvünket. Az eredeti környezet ráadásul azért is jó, mert nem pusztán nyelvet tanulunk, hanem kultúrát, stílust, ami nagyon fontos.

Külföldön, vagy külföldiekkel való együttműködésben az amerikai típusú kommunikáció a leggyakoribb. A tét nagy: bármilyen magas szinten is van a szakmai tudás, ha az angol nyelvű kommunikációnk nem megfelelően laza és kellemes, akkor valószínűleg nem leszünk jó kapcsolatban külföldi kollégáinkkal, munkatársainkkal.

Mi adunk neked egy amerikai partnert, akivel beszélgetni tudsz, arról, amiről te szeretnél. Nem fogunk nyelvleckéket számonkérni rajtad, és mégis, így fogsz a leggyorsabban tanulni – és közben jól is fogod érezni magad.